Hirdetés

Infografika: Mac vs. PC felhasználók



|

A Mac felhasználók gyakrabban rendeznek bulikat és inkább követik a divatot.

Hirdetés

Elsőként 2009 novemberében tették fel a Hunch.com szerkesztői felhasználóiknak a "Mac vagy PC" kérdést egy speciális kérdőív formájában, amely alapján megpróbálták megrajzolni a PC és a Mac tulajdonosok profilját, külön kitérve személyiségükre, ízlésükre, médiafogyasztási szokásukra és így tovább. A legfrissebb, 388 ezer személy megkérdezésén alapuló kérdőívük alapján megrajzolt infografika meglehetősen érdekes eredményeket hozott, még úgy is, hogy messzemenő következtetéseket nem érdemes belőle levonni.

 

 

A teljes infografikához kattintson a képre

 

A Hunch tesztjében a megkérdezettek 52 százaléka vallotta magát PC, 25 százalék pedig Mac felhasználónak, miközben a Windows 89,2 százalékos globális részesedéssel rendelkezik. Azaz a jelek szerint sokan - talán az Apple kütyüjük birtokában (iPhone, iPod) - inkább húznak Steve Jobs cégéhez, mint a Microsofthoz.

A demográfiai jellemzők alapján egyébként a 18-34 éves korosztály tagjai szimpatizálnak leginkább az Apple-vel, míg a 35-49 évesek körében örvend a PC a legnagyobb népszerűségnek. Emellett a PC tábor tagjai közül 36 százaléknyian vallották magukat liberálisnak, míg ugyanezen arány a Mac felhasználók körében 58 százalék. Ez talán összeköthető azzal a ténnyel, hogy az Apple hívei 52 százalékban városokban élnek, míg a PC tulajdonosok 18 százaléka külvárosban, 21 százalék pedig vidéken él.  Végezetül a Mac-esek átlagban nagyobb iskolai végzettséggel rendelkeznek, mint a PC-sek.

A válaszok alapján a PC tulajdonosok 23 százaléka csak ritkán rendez bulit, míg a Mac felhasználók 50 százaléka gyakran megteszi azt. A PC-sek 71 százaléka öltözködését átlagosan jellemezte, míg a Mac felhasználók 18 százaléka szeret különleges ruhákat felvenni. Végezetül a Mac felhasználók 80 százalékkal gyakrabban vegetáriánusok, és leginkább független filmeket (95 százalék) preferálnak. Ezzel szemben a PC-sek 74 százalékban a nagy hollywoodi filmeket kedvelik, és szívesen olvassák a tévés műsorújságokat.

Az infografika teljes terjedelmében, még több érdekes adattal a Hunch blogjában tekinthető meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.