Hirdetés

Intel-chipek kerülhetnek az iPadekbe?



|

Egy elemzőcég értesülései szerint az Apple szorosabbra fűzné együttműködését az Intellel. Elemzők szerint nem lehetetlen, hogy a kaliforniaiak Intel-chipekkel váltanák fel a Samsung által gyártott A-szériás processzorokat.

Hirdetés

Az RBC Capital Markets elemzőcég szerint újabb fordulat várható az Apple és az Intel együttműködésében. Doug Freedman, a vállalat vezetője szerint az Apple komolyan fontolóra veheti, hogy az Intellel gyártassa le saját terv may be contemplating a newezésű ARM-alapú okostelefon-processzorait, és az sem lehetetlen, hogy egyes termékeibe – köztük az új generációs iPadbe – X86-os chipeket épít majd.

A megállapodás számos előnnyel járhatna az Apple számára: Egyenek mellett lehetővé tenné, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű chipet vásároljon – miközben a jelenleginél nagyobb mértékben függetlenítheti magát a Samsungtól, miután a kaliforniai és a dél-koreai cég az elmúlt hónapokban késhegyre menő szabadalmi vitába bonyolódott egymással.

Az RBC elemzését megerősíteni látszik, hogy az Apple ma is jelentős megrendelője az Intelnek; a cég Mac számítógépeiben is az általuk gyártott chipeket használják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.