Hirdetés

iPad kapott lángra egy Vodafone üzletben



|

Mikrózás kizárva, valószínűleg a selejtes akkumulátor volt a ludas.

Hirdetés

A beszámolók alapján enyhén szólva is szokatlan esemény történt a múlt héten egy ausztrál Vodafone szaküzletben, ugyanis egy harmadik vagy negyedik generációs iPad szimplán lángra lobbant. A mobilok és táblagépek spontán öngyulladásos történeteivel természetesen tele van az internet, ám az efféle esetek döntő többségében a nyilvánosság előtt hangoztatottól eltérően az szokott lenni a sztori, hogy a tulaj mikrosütőben próbálta kiszárítani a vízbe ejtett kütyüjét.

Hirdetés


Ez jelen esetben ki van zárva, a Vodafone üzletében kipróbálás céljából elhelyezett eszköz számos szemtanú előtt szimplán kigyulladt, amely miatt mindenkinek el kellett hagynia az üzletet; szerencsére az ijedtségnél nagyobb baja senkinek sem esett.


A tűzoltók állítása szerint az iPad szemrevételezésekor feltűnt, hogy szikrázik a készülék Lightning csatlakozója, amely alapján csúnya zárlat keletkezhetett az akkumulátorban. Ez efféle incidensek még a kevésbé neves gyártók esetében is rendkívül ritkák, így az iPadek leendő és meglévő tulajdonosainak nem kell ilyen bonyodalomtól tartaniuk.


Hírünk írásáig az Apple nem reagált a múlt szerdai esetre, ám a gyártó egyik munkatársa a probléma kivizsgálása érdekében már begyűjtötte az eszközt.


(Forrás: CNET, news.com.au, Tweaktown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.