Hirdetés

iTesttartás: élethosszig tartó hátfájás az okostelefonok miatt



|

Egy felmérés szerint túl sokat görnyedünk a különböző kütyük előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, kórosan sokat görnyedünk az okostelefonok, tabletek és PC-k előtt, ez pedig súlyos fizikai fájdalmakat okoz, főként a fiatalabb generációknál. A brit, egészségüggyel foglalkozó Simplyhealth nevet is adott a napjainkban született kórságnak: iPosture, azaz iTestarttás

Hirdetés

A cég elemzése szerint a különböző elektronikai eszközök fölötti görnyedés, az előreeső vállak, a púpos hát, deréktáji- és hátfájdalmakhoz vezetnek. Egy felmérésben a 18-24 éveseket vizsgálták, és azt találták, hogy a 84 százalékuk küszködött erősebb hátfájdalmakkal az elmúlt egy évben. 

A jelenség persze nem csak a briteket érinti, mindenkinek időben kellene eszmélnie arra, hogy mi is történik. A vizsgált életkorban ráadásul már kétszer valószínűbb a hátközéptáji fájdalom, és háromszor valószínűbb a nyaki. Furcsa módon a Simplyhealth egy saját app segítségével próbál segíteni a fájdalom lokalizálásában és a megoldás keresésében, de talán jobb, ha a választ az egészségesebb, inkább mozgással eltöltött szabadidőre nem megint a telefonunkat kukkolva keressük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.