Hirdetés

Jövőre jön az olcsó iMac



|

Nem igazán veszünk iMacet, ezért az Apple kénytelen lehet egy olcsó modellt kiadni.

Hirdetés

A KGI Securities értesülései szerint az Apple jövőre kénytelen lesz felvenni a kesztyűt a minden-egyben típusú gépek piacán, ugyanis az iMac iránt egyszerűen nincsen megfelelő kereslet. A legutóbb 2012. végén áttervezett asztali gép népszerűsége világszinten is csökkenőben van. Az elemzők szerint azért, mert túl drágán adja az Apple: a jelenlegi legkedvezőbb ára a 21,5 hüvelykes iMacnek van, 1299 dollárért. 

Hirdetés

A KGI úgy gondolja, hogy az Apple kénytelen lesz egy olcsó modellt a piacra dobni. Ez jó esetben 10 vagy akár 20 százalékkal is növelheti az imaces eladásokat a jövő évben, csupán azért, mert több ember számára válik elérhetővé az Apple asztali gépe. A várakozások alapján elsősorban a nem amerikai területeken lenne nagy kereslet egy ilyen, olcsóbb Macre. 

Az információt szállító KGI egyébként úgy tudja, jövőre érkezik a harmadik generációs iPad mini is, illetve emlegetik az iPad 6-ot és a 12 hüvelykes, Retina kijelzős MacBook Airt is. Addig azonban jönnie kell az iPad 5-nek és a második iPad mininek is - a jól értesültek szerint október 22-én meg is látjuk őket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.