Hirdetés

Kamerával figyel az OS X Mavericks?



|

Egy titokzatos frissítés miatt sokan azt hitték, hogy az Apple kukkolja a kamerákat.

Hirdetés

Nem is olyan régen egy fejlesztő, Moshen Chan felfedezte, hogy az OS X Maverickset futtató Macek később kapcsolnak alvó módba, amennyiben a rendszer mozgást érzékel. Először mindenki azt hitte, hogy a Mavericks az iSight kamerát használja a felhasználók megfigyelésére, így gyakorlatilag pánik tört ki a felfedezés miatt. 

Hirdetés

Szerencsére hamar sikerült a teóriát cáfolni, és kideríteni, hogy valójában a rendszer a fényérzékelő szenzorral figyeli a környezeti fényerő változásait, és ebből igyekszik következtetni arra, hogy van-e mozgás körülötte. Amennyiben azt érzékeli, hogy van, akkor lenullázza a számlálót, ami az alvó módba kapcsolásig méri az időt. 

Amint a mostani eset is megerősítette, az Apple gyakran hagy ki kisebb extrákat a változtatások listájából azért, mert jelentéktelennek mondhatóak, és túl hosszú dokumentumokat eredményeznének. Így volt ez a fényérzékelő okos kihasználásával is, amellyel kapcsolatban viszont már nincs ok pánikra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.