Hirdetés

Kézmozdulatok a kiterjesztett valóság földjén



|

Egy applikáció, melyben mozdulatainkkal irányíthatjuk a virtuális világot.

Hirdetés

A kiterjesztett valóság, avagy a virtuális valóság (augmented reality) technológiája által már megtapasztalhattuk, milyen is az, amikor okostelefonunk, vagy tablagépünk kamerájának képe fölé videók, animációk vagy ikonok vetülnek.

 

 

Az Autonomy fejlesztői ettől kissé messzebb rugaszkodtak. Továbbfejlesztett valóság-technológiájuk, az Aurasma azon túl, hogy az eddigi módszerektől pontosabb képillesztést tesz lehetővé, már kézmozdulatainkat is felismeri. Eszközeink előtt "mutogatva" kapcsolatba léphetünk a virtuális tartalommal, melyet korábban csak az érintőképernyőn keresztül érhettünk el.

 

 

 

 

Az Aurasma a kamera látószögébe került jelenetekről (tárgyak, épületek utcák, feliratok) folyamatosan virtuális ujjlenyomatot készít, melyet összevet az adatbázisában szereplő lenyomatokkal. Miután ráakad egy egyező mintázatra, rövid töltést követően megjeleníti a kijelzőn az ahhoz kapcsolódó virtuális tartalmat.

 

 

Az alkalmazás koncepcióját tekintve egyébként messze lekörözi legközelebbi versenytársát a holland fejlesztésű Layar-t, mely eddig főleg csak GPS pozíció alapján döntött a felhozott tartalommal kapcsolatban. Igaz, nemrégiben már nyitott a precízebb képfelismerés irányába, de még rengeteget tanulhatna a mozdulatokat is ismerő Aurasma-tól, melyben a felhasználói tartalom felvitele is lényegesen egyszerűbb.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.