Hirdetés

Kívül-belül megújul a PC World



|

Szeptemberben megújul a PC World magazin, ami nem csak új dizájnt jelent, hanem a változásokra reagálva a rovatok logikája is átalakul. Visszatérve a gyökerekhez, a Mac például újra hangsúlyos lesz.

Hirdetés

Az elmúlt egy hónapban több neves évfordulót is ünnepelhetett az IT szakma. 30 esztendős lett a PC, a Linux huszadik évfordulóját ülte, és nem mellékesen az XP is egy évtizedes lett. Ha visszagondolunk a születésük pillanatára, akkor be kell látnunk, hogy nagyon gyorsan telik az idő. Ma már egy SMS-sel feltörhetőek a modern autók, sőt a friss hírek szerint még egy inzulin-adagoló rendszerhez is hozzá tudnak férni a hackerek. Az elmúlt harminc év alatt az informatika beszivárgott az életünkbe és szinte már mindenhol jelen van: az autókban, a tévékben, az órákban, a hűtőkben és így tovább. Elmúltak azok az idők, amikor csak PC-ben gondolkodhattunk.

 

 



A számítógépek világa már túlmutat az asztalunk mellett dohogó dobozon. A videokártyák, az alaplapok és a nyomtatók mellett e körnek a tagjai az okostelefonok, a táblagépek, sőt friss számunkban egy okostollat is bemutatunk, amely valódi platformként képes működni. Megváltozott a világ, s a klasszikus hardver-szoftver PC-s felosztás felett eljárt az idő. Számítástechnikai magazinként elkötelezettek vagyunk az újdonságok mellett, ezért úgy gondoltuk, hogy változtatunk azon rovatstruktúra elven, ami az első PC World 1992-es megjelenése óta jelen van, hogy reagáljunk az új piaci tendenciákra. Ezen olvasó-központú szemlélet jegyében innentől a PC-s hardverek és szoftverek, valamint a mobil eszközök külön dedikált részt kapnak az újságban, ahogy debütál az életmód rovat is, hiszen ma már az informatika az élet számos területén jelen van.

Az 1992-es gyökereinkhez visszatérve ezen felül külön foglalkozunk az Apple termékeivel is a Macworld rovat képében. Ezzel a lépéssel a PC World az egyedüli nyomtatott lap országunkban, amely dedikáltan foglalkozik a Steve Jobs által megálmodott birodalommal hardvertesztek és szoftverbemutatók formájában túlnyomórészt hazai szerzőink írásaiból, ami szintén egyedi a magyar piacon.

Végezetül az átalakulás jegyében a klasszikus mesterfogás rovat megszűnik, mivel az a különböző rovatokba integrálódik változatlan terjedelemben. Ezen írásokban néhol könnyebb, néhol összetettebb, de részletes, képes útmutatókat is készítünk, illetve olyan problémákra adunk tanácsokat, melyek mindenkinek érdekesek és hasznosak lehetnek – nem csupán a vészhelyzetek elhárítása, de azok megelőzése szempontjából is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.