Hirdetés

Közös Apple-Sharp fejlesztésű iTV jön?



|

Pletykák szerint már nyáron napvilágot láthat az Apple Smart TV-je.

Hirdetés

Nem csak a következő generációs iPad megjelenítőjén dolgozhat együtt az Apple és a Sharp, de az iTV-n is. Legalábbis a Jefferies elemzője, Peter Misek szerint.

 

Mindez még nincs hivatalosan megerősítve az Apple vagy a Sharp részéről, de a Jefferies komoly összefüggéseket vél felfedezni a háttérben. Misek szerint az iTV - az Apple Smart TV-je, melyről sok hír jár netszerte - már létező dolog és a Sharp készíti hozzá a módosított amorf TFT paneleket. Állítólag már februárban gyártásba kerül az iTV, ami 2012-es megjelenést jelenthet, talán nyáron.

 

 

 

 

Meglepően bátor találgatások árasztják el az amerikai tech oldalakat. Sokáig az Apple TV új, Netflix szolgáltatással bővített változataként értelmezték a nevet, majd megjelent az elképzelés, miszerint Steve Jobs szinte a halálos ágyán utolsó csúcsötletként az Apple Smart TV készüléket (tehát egy intelligens, internetes tévét) hagyományozott kollégáira. A külsejében iMac gépekhez hasonló tévéről már koncepciórajzot is készítettek fantáziadús márkarajongók, akik szemüveg nélküli 3D-t, több ponton érinthető képernyőt, iCloud, Siri kompatibilitást és persze alkalmazásokat várnak az új konstrukciótól. Mi ugyan kötve hinnénk, hogy ennyi mindent - főleg a még kamszcipőben járó szemüveg nélküli 3D-t - beleintegrálnának egy Apple készülékbe, de mi is csak találgatunk.

 

 

 

iTV koncepció - katt ide a forráshoz

 

Sokan problémáznak a találgatók közül azon, hogy miként egyezhetne meg az Apple a kábeltévé szolgáltatókkal. Szerintünk sehogy, de nem is akar, ha mi Apple iTV-t csinálnánk, az interneten jutna hozzá az iTunes rendszerébe integrált filmekhez és TV műsorokhoz.

 

Annyi viszont valószínű, hogy az Apple-Sharp együttműködés az LCD gyártás terén valós dolog, ahogy azt már a Wall Street Journal is megszellőztette. Egy japán elemző véleménye szerint a következő iPhone paneljét a Sharp készíti majd, aki a stabilabb bevétel érdekében mindinkább a kisebb, de tömegesen igényelt képernyők gyártása felé fordul majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.