Hirdetés

Lassabb lett az új MacBook Air SSD-je



|

Processzorban minimálisat javultak, SSD-ben sokat romlottak az új MacBook Air laptopok.

Hirdetés

A felfrissített Haswell processzoroknak köszönhetően a nemrég kiadott 2014-es MacBook Air gépek hajszálnyival bár, de jobb teljesítményt kínálnak. A tesztek szerint ugyanakkor a teljesítménynövekedés nem igaz a flash-alapú tárhelyre, ugyanis az idei verziókban található SSD jelentősen lassabb a tavalyinál

Hirdetés

A Macworld az idei és a tavalyi 128 és 256 gigabájtos modelleket vizsgálta, és arra jutott, hogy míg a 2013-as 11 hüvelykes MBA 6 gigabájtnyi anyagot 28 másodperc alatt másol, addig az ideinek ez 54-be telik. Hasonló arányokkal találkozunk a 13 hüvelykes gépeknél, be- és kitömörítésnél egyaránt. A kitömörítés a kisebbik gépen például háromszor annyi időbe telik, mint a tavalyi laptopnál. 

A célszoftverek adatai szerint az új MBA-k SSD-i az írási és olvasási sebességeiket tekintve is jóval lassabbak a tavalyi változatoknál. Érdekesség, hogy a négy vizsgált gépben két Samsung, egy Toshiba és egy SanDisk SSD-t találtak, az eltérő gyártás és a lassabb teljesítmény ugyanakkor nem valószínű, hogy az átlagos napi használatot megnehezítené. 

 

Fotó: AnandTech

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.