Hirdetés

Levágott ujjakat hozhat az iPhone 5S



|

Egy biztonsági szakértő ijesztő jövőképet vázolt a Touch ID-val kapcsolatban.

Hirdetés

Bármennyire is nevetségesnek hangzik ez a felhívás, a biztonsági szakértők most mégis azt mondják, hogy az iPhone 5S tulajdonosainak lesz miért aggódniuk, ugyanis akár komoly veszélyben is lehetnek az ujjaik. 

Hirdetés

Az új iPhone 5S az abszolút csúcskategóriát képviseli, ennek jegyében pedig a Home gombba egy zafírral fedett ujjlenyomat-olvasót is rejtettek, ami bárhogyan képes azonosítani az ujjlenyomatunkat. Ennek a segítségével feloldhatjuk a telefonunkat, illetve az iTunesban is vásárolhatunk. A Touch ID nevű funkció abszolút olyannak tűnik, amiről régen a sci-fikben álmodtunk. 

A biztonsági szakemberek szerint ugyanakkor lesz miért aggódnia annak, aki iPhone 5S-t vesz. A Lookot biztonsági cég például azt mondja, a bűnözők előszeretettel vágják majd le az áldozatok ujjait, ha egyszer lopásra adják a fejüket. A rablók állítólag remek módszereket dolgoztak ki néhány országban arra, hogy kényszerítsék az áldozatokat a készülékek feloldására, szélsőséges esetben pedig nem riadnak vissza a megcsonkításuktól sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.