Hirdetés

Mac OS 9-et installáltak egy Nintendo Wii-re, amely így semmire sem jó



|

Na jó, ne legyünk igazságtalanok: elindul, pár másodpercig működik az iTunes, és 1 fps-sel elketyeg a Doom is.

Hirdetés

Ha úgy érzed, hülyeségekre pazaroltad a napodat/hetedet,

gondolj a francia férfira, aki időt és energiát nem spórolva Mac OS 9-et installált egy Nintendo Wii-re, a végeredmény pedig egy drága levélnehezék lett.

Ennél jobb szavunk ugyanis nincs arra a rettentes és értelmetlen Mac-Wii mutánsra, ami a végeredmény lett. Kész csoda, hogy sikerült: a Mac OS hírhedten érzékeny oprendszer, nem települ akármire, Pierre Dandumont azonban tudta, hogy a 2006-ban bemutatott Nintendo-konzol PowerPC-chipjei hasonlóak az Apple korabeli megoldásaihoz, így talán sikerülhet.

Hirdetés

Sikerült is, igaz, kisebb kompromisszumokkal. A Wii-n futó Mac OS 9 valójában Linux alatt fut, amelyet némi homebrew hackelés után egy SD-kártyáról sikerült telepíteni a konzolra, erre már felkúszott az Apple őskori oprendszere. Az eredmény: a Mac OS elindul, de...

  • Nincs hangja;
  • rettenetesen csúnya, hiszen a felbontás sem stimmel;
  • az iTunes pár másodpercig működik, még hangot is kiad, aztán kifagy;
  • a Doom másodpercenként egy (!) képkockát frissít, de ezzel együtt is játszható;
  • az Internet Explorer 5 egész szépen fut.

Dandumont megpróbált felinstallálni egy frissebb oprendszert, ám az OS X-nek sajnos nem volt elég a Wii 52 megabyte RAM-ja, így indulás után azonnal kifagyott. Ahogy az agyunk is, így a tanulságok levonásától most eltekintenénk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.