Hirdetés

MacBook Air: támad a papírvékony laptop



|

Az Apple bemutatta titokzatos noteszgépét, amelynek neve MacBook Air. Az elnevezés igen találó, hiszen a laptop a legvastagabb pontján is csak 19 milliméter - ráadásul pehelysúlyú is.

Hirdetés

 

macbookairkeynote11508.jpg
 

Nem is olyan régen még komoly találgatások folytak arról, hogy mit is tud majd az Apple új noteszgépe. A cupertinói vállalat most lerántotta a leplet az újdonságról. Az egészen elképesztő méretekhez kiváló tudás is társul.

 

A gép egy 13,3 inches, 1280 x 800-as felbontásra képes kijelzőt kapott, amely LED-es háttérvilágítású. A háttérvilágítással kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a billentyűzet automatikus háttérvilágítással rendelkezik. Ami a navigálást illeti, az érintőpad sem átlagos, ugyanis multi-touch-os.

 

mba_1.jpg

Valóban hihetetlenül vékony 

 

Az MBA alapjául egy 1,8 GHz-es Core 2 Duo processzor, valamint 2 GB memória szolgál. A sima modellekben egy 1,8 inches, 80 gigabájtos merevlemez kapott helyet, ehelyett azonban a vásárlók kérhetnek 64 gigabájtos SSD-tárolót is.

 

A 19 milliméteres vastagságnak azonban természetesen van hátránya is: a MacBook Airbe nem került optikai meghajtó. Ezért külön vásárolható hozzá egy USB-csatolós SuperDrive 99 dollárért, vagy használható a Remote Disc, amely egy szoftveres megoldás. Itt jön képbe újból az Air szó.

 

remotedisc.jpg

 

A Remote Disc vezeték nélküli hálózaton keresztül képes hozzáférni egy másik Mac-be, vagy PC-be helyett CD-hez, vagy DVD-hez. Ez egy igen ötletes megoldás, hiszen mintha az MBA saját meghajtójába tennénk a lemezt, miközben az nem is rendelkezik optikai meghajtóval.

 

Ami még az Airt illeti: a Wi-Fi-modul mellé egy 2.1-es Bluetooth-modemet is beépítettek a gépbe, amely EDR-képes.

 

A készülék akkumulátora 5 órás üzemidőt tesz lehetővé. Az MBA egyik legnagyobb negatívuma, hogy akár az iPhone esetében, itt sem cserélhető az akku. Pedig ennek a lehetősége szintén jó pont lett volna a szupervékony laptopnál.

 

Aki mégis akkumulátort szeretne cserélni, annak el kell juttatnia az Apple-höz a gépet, ahol a 129 dolláros akkut ingyen beszerelik.

 

mba_2.jpg

 

Az Apple új noteszgépe OS X Leopard operációs rendszerrel érkezik. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az OS igen jól fogy, mindössze 3 hónap alatt 5 milliót értékesítettek belőle.

 

Az alapmodell ára 1800 dollár, és már most előrendelhető. Az MBA-vásárlók már 2 héten belül rátehetik a kezüket az újdonságra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.