Hirdetés

Már a félregépeléseket is érti az App Store



|

Okosabb és pontosabb lett az Apple alkalmazásboltja.

Hirdetés

A TechCrunch jelentése szerint az Apple komoly változtatásokat eszközölt az App Store keresőmotorján. Ennek köszönhetően az alkalmazásbolt sokkal jobban tudja, hogy mit keresünk: néhány hete már figyel az elgépelésekre és a felesleges vagy hiányzó szóközökre. Ez azért tekinthető remek hírnek, mert eddig muszáj volt pontosan rákeresni egy app nevére, ellenkező esetben csak a fejlesztő megfelelő kulcsszavainak hála bukkanhattunk a kiszemelt appra. 

Hirdetés

A fejlesztők a változtatások miatt várhatóan jóval több letöltésre számíthatnak, főleg abban az esetben, ha nehezen kiejthető nevű alkalmazásokkal dolgoznak. Sokakat egyébként meglepetésként ért a kereső javításának hála megugrott kereslet. 

Az App Store optimalizálásával foglalkozó Straply szerint ugyanakkor kevésbé jelentős a kereső ráncfelvarrása: az Angry Birdsre érkező keresések 98,48 százaléka pontos, az elgépelt változatoknak pedig még 2 százalék sem jutott a statisztikák szerint. A módosításoknak összességében csak azok nem örülhetnek, akik az elgépelt kifejezésekre alapozták a sikert. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.