Hirdetés

Végre boldogul a 4K-val az OS X Mavericks



|

Az OS X Mavericks új bétája már rendesen kezeli a 4K-s kijelzőket.

Hirdetés

Az OS X Mavericks operációs rendszer legújabb, 10.9.3-as bétája a visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy végre rendesen kezeli az összes kompatibilis 4K-s kijelzőt, amelyek ezentúl 60 Hz-en, Retina felbontás mellett használhatóak. Az újítást a fejlesztők fedezték fel, és többek között egy 2013-as MacBook Pro és egy Mac Pro segítségével is tesztelték, a Dell UltraSharp 24 Ultra HD monitorával. 

Hirdetés

Mindez azért számít jó hírnek, mert a közelmúltban még mindig meglehetősen problémás volt egy 4K-s felbontásra képes megjelenítőt használni az Apple aktuális operációs rendszerével. Még rosszabb, hogy mivel a szöveget, a menüket és az egyéb elemeket úgy renderelték, mint egy retinás MacBook Pro esetében, a 4K-n így minden kicsi és nehezen olvasható lett. 

Egyes vélemények szerint a 4K-s kijelzők támogatása akár azt is jelentheti, hogy az Apple egy csúcsfelbontású Thunderbolt kijelzőn dolgozik. Az almás cég körülbelül két éve frissítette utoljára a monitorát, miközben idén már a CES-en is rengeteg gyártó mutatott be költségtakarékosnak mondható 4K-s megjelenítőket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.