Hirdetés

Már egészségbiztosítókkal is tárgyal az Apple



|

A HealthKit kapcsán egyeztet az Apple az egészségbiztosítókkal.

Hirdetés

Az Apple a jelek szerint nagyon komolyan gondolja, hogy beleveti magát az egészségügy világába, és nem csak egy fitneszes appot csinál a Health keretében az iOS 8-hoz. Miután legutóbb kórházakat és egészségügyi intézményeket kerestek meg, addig most a Bloomberg beszámolója szerint egészségbiztosítókkal tárgyalnak Amerikában, többek között a UnitedHealth-szel és a Humanával. 

Hirdetés

A megbeszélésekről egyelőre nem sokat tudni, ugyanakkor a szektor átalakulások elé nézhet, hiszen a cégek már most is nyújthatnak különféle kedvezményeket a dolgozóknak. A BP olajtársaság például legutóbb úgy kínált kedvezményes egészségbiztosítást a dolgozóinak, hogy pontokért cserébe a Fitbit fitneszes karkötőjének a viselését kérte tőlük. Az Apple mindebben úgy tudna résztvenni, hogy összegyűjti a felhasználók adatait, és megosztja az adatbázisokat az egészségbiztosítókkal és az egészségügyi szolgáltatókkal. 

A HealthKit fejlesztésében hivatalosan már a Nike, a Mayo Clinic és az Epic Systems is résztvesz. A Health app a tervek szerint a létező összes adatot összefoglalná a betegekről, és az orvosok kezébe adná, de természetesen csak azután, hogy fitneszes mindenesként segíti a hétköznapokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.