Hirdetés

Már iPad-ről is utalhatnak az OTP-sek



|

Az OTP Bank megújult iPhone, iPad alkalmazásával már utalni is lehet.

Hirdetés

Már utalni is lehet az OTP Bank megújult okostelefon alkalmazásával. A pénzintézet az OTP Fórum program keretében már 2010-ben kifejlesztette az első, okostelefonra szabott banki alkalmazását, idén augusztustól pedig elsőként teszi lehetővé okostelefonnal rendelkező ügyfelei számára, hogy az alkalmazás segítségével iPhone-ról és iPad-ről intézhessék utalásaikat, kérdezzék le számlatörténetüket vagy ellenőrizzék tranzakcióikat.

 

 



Az OTP Bank megbízásából egyébként az Ipsos által készített kutatás is megerősítette a feltevést, hogy a hazai okostelefon és táblagép felhasználók kifejezetten nyitottak a készülékükre szabott biztonságos online banki szolgáltatásokra, és a legfontosabb funkciónak többek között az átutalási tranzakciót tartják.

Az augusztus elejétől ingyenesen letölthető OTP SmartBank alkalmazás egyelőre iPhone és iPad készülékeken használható (minimum iOS 4.x-es operációs rendszert igényel), letöltéséhez nem szükséges szerződéskötés vagy külön igénylés. Letöltést követően az információs funkciók (pl. fiók-, ATM, PayPass kártya elfogadóhely keresők) azonnal használhatóak. Az OTPdirekt ügyfelek pedig előzetes regisztrációt – mely bármely OTP Bank fiókban vagy az OTPdirekten keresztül megtehető – és bejelentkezést követően használhatják a legfontosabb internetbanki funkciókat is.

A SmartBank használata két tényezőben tér el a már megszokott internetes bankolástól. Egyrészt a felhasználó sem a bejelentkezéskor, sem a tranzakciók végrehajtásakor nem kap Mobil Aláírás SMS-t (a szolgáltatás regisztrációjához azonban szükséges a beállítás), másrészt aktív tranzakciókat egyelőre csak az OTPdirekt felületén rögzített kedvezményezettek (űrlapok) felé lehet indítani. Néhány hónapon belül azonban lehetőség lesz egyedi kedvezményezettek számára történő utalásokra is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.