Hirdetés

Már nem olyan népszerűek a Macek



|

Csökken Amerikában a Macek iránti kereslet, de az nem világos, hogy mennyivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Apple termékei sem kivételek: a PC-s piac folyamatos hanyatlását az amerikai maces eladások is megsínylik. Mivel a felhasználók egyre inkább a tableteket, tepsifonokat és okostelefonokat részesítik előnyben, az asztali gépekre már nincsen akkora igény, de még a notebookokra sem. 

Hirdetés

Érdekes módon a két legnagyobb elemzőcég meglehetősen eltérő mértékű csökkenést regisztrált. Az IDC szerint éves szinten 11,2 százalékkal vettek az amerikaiak kevesebb Macet, ugyanakkor a Gartner csak 2,3 százalékos mínuszról tudósít. Az mindenesetre mindkét cégnél közös, hogy 2002. óta ez az első év, amikor a harmadik negyedéves szezon visszaesést produkált. 

Az Apple számára azért is lehet fájó, hogy már nem keresik annyira a Maceket, mert a harmadik negyedév rendre keresletnövekedést hozott az elmúlt évtizedben: elvégre kezdődött az iskola, ami jó indok volt egy új Machez. 

Globális szinten egyébként 7,6 százalékkal zsugorodott a PC-s piac az IDC szerint, míg a Gartner statisztikái alapján inkább 8,6 százalékkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.