Hirdetés

Második helyre lép a Kindle Fire a táblaháborúban



|

Rögtön ebben a negyedévben főtényező lesz az Amazon táblája.

Hirdetés

Ha aggódnia még nem is kell a mindeddig vezető iPad-nek, de fő vetélytársként kell számolnia a Kindle Fire táblagéppel.

 

Az IHS szerint az Amazon várhatóan 3,9 millió Kindle Fire táblagépet fog eladni az év végéig, ha pedig így lesz, az 13,8 százalékos részesedést jelent a táblagép piacon. Ezzel az Amazon jócskán megelőzi majd a 4,8 százalékra taksálható Samsungot és második legkedveltebb táblás cég lesz a piacot 65,5 százalékkal uraló Apple után.

 

Közel két év kellett ahhoz az IHS szerint, hogy megjelenhessen a piacon egy ütőképes alternatíva az iPad-del szemben. Más gyártók kiváló hardverrel jelentkeztek - például a Samsung a Galaxy Tab-bal - de nem tudtak hozzá tartalmat is biztosítani. Az Amazon vitán felül a digitális javak forgalmazóinak egyik legnagyobbja, kínálatának bősége sok tekintetben meg is haladja az Apple-ét.

 

 

Sokak szerint van még hova fejlődnie a szolgáltatásnak és a felületnek a Fire esetében, de ezeket a hiányosságokat bőven ellensúlyozhatja az árelőny. Az Amazon az előállítási költség alatt, 199 dollárért adja a Kindle Fire-t, míg az iPad 499 dollárba került.

 

Az IHS a globális táblagép piacon 64,7 millió darabot jósol 2011-re, ami 273 százalékos növekedést jelent a 2010-es évhez viszonyítva. 2015-re már 287,5 millió darabot jósolnak, amiből egy nagy szeletet tehet majd ki a Kindle Fire illetve utódja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.