Hirdetés

Material, Marc, Parallels Access - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Fedezz fel új dolgokat, járd körbe Budapestet, kezeld számítógépedet iPadről.

Hirdetés

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, jövő héten ilyenkor már csak pár óra választ el minket az iPhone 5S és iPhone 5C bejelentési rendezvényétől. Alighanem ugyanekkor válik letölthetővé az iOS 7 is, melynek telepítése előtt érdemes átnézni, hogy készülékeinken vannak-e már nem használt alkalmazások, amiktől megválhatunk az új operációs rendszer zavartalan működésének érdekében. Addig is nézzük, milyen alkalmazások érkeztek a múlt héten, amiknek ugyancsak érdemes helyet foglalni.

Hirdetés

Material - iPhone, iPod touch - ingyenes

Hatalmas lábnyomot hagyunk az interneten azzal, hogy tetszésünket fejezzük ki egyik-másik tartalom iránt. A „lájkjaink” örökre (vagy legalábbis jó hosszú időre) megmaradnak, és ha már ez így alakult, miért ne húznánk belőle hasznot? A Materialt arra használhatjuk, hogy twitteres és/vagy facebookos felhasználói fiókunkat csatlakoztatva megmutassuk az alkalmazásnak, milyen dolgokat szeretünk, az pedig levadássza a minket esetlegesen érdeklő híreket, videókat, RSS csatornákat, blogokat és mindenfélét. A tartalmat két hullámban kapjuk meg a nap folyamán, és offline is olvashatjuk az újdonságokat.

marc - iPhone, iPod touch - ingyenes

Mindig öröm magyar fejlesztésű alkalmazásokkal találkozni az App Storeban, az indelab applikációjának pedig külön örülünk, mert azon túl, hogy hazánk gyermekei készítették, Budapestről szól (egyelőre). A marc - Masterpieces of Architecture segítségével a modern építészet legkiválóbb alkotásait tekinthetjük meg. Jelenleg 25 budapesti épület szerepel benne, köztük a Budapest Sportaréna, a Párizsi Nagyáruház és az újpalotai plébánia. Mindegyik nevezetes építmény helyzete megtekinthető a térképen, hogy a turisták vagy kalandozni vágyók könnyedén megtalálják azokat, sőt, az „Archimeter" segítségével megtekinthetjük, hány helyen jártunk már, és ennek következtében milyen minősítésben részesülhetünk (a kezdőtől az idegenvezetőn keresztül a szakértőig). Internetkapcsolat nem kell hozzá.

LEGO MINDSTORMS Robot Commander - Univerzális - ingyenes

A programozható LEGO robotok új korszaka jött el az EV3 Intelligent Brick megjelenésével. Az új generációs eszközhöz már mobil eszközeinket is csatlakoztathatjuk, így anélkül irányíthatjuk épített robotjainkat, hogy számítógéphez kellene ülnünk. Az EV3RSTORM-ot például hanggal is irányíthatjuk (maximum 20 parancs egy napra), a R3PTAR a készülék megrázására kobraszerű mozdulatokkal csap le, a GRIPP3R-t pedig két, hüvelykujjunkra szabott analóg karral mozgathatjuk, illetve egy lövés gombbal is kiadhatjuk a megfelelő parancsot. A Create & Command your own Robots widgettel saját parancsokat is tervezhetünk, és valószínűleg ez utóbbi lesz az, amivel a kezdő vagy kikapcsolódni vágyó programozók a legtöbbet kísérleteznek.

Parallels Access - iPad - ingyenes

Számítógépet sokféle alkalmazással elérhetjük okostelefonjainkról és táblagépeinkről, de a virtuális számítógép-kezelő alkalmazásairól ismert Parallels most egy olyan appet adott ki, mellyel könnyedén indíthatjuk el Mac-es és PC-s alkalmazásainkat, majd úgy használhatjuk azokat, mintha iPadre lettek volna fejlesztve. Ismerős gesztusokat használva navigálhatunk, sőt, fájlokat is másolhatunk készülékeink között. Ingyenessége becsapós, a 14 napos próbaidőszakot követően évi 79,99 dollárért használhatjuk a Parallels Access minden funkcióját, ennek befizetése nélkül mindenféle időkorlátokhoz leszünk kötve. Nem kötelező fizetni, de ajánlott, igen hasznos appról beszélünk.

Fleep - iPhone, iPod touch - ingyenes

Végül érkezett egy újfajta chat alkalmazás, ami segít eligazodni a beszélgetési naplók kuszaságában azzal, hogy a készülékekről vagy a webes felületről küldött üzeneteket rendezi,  a fontosabbakat pedig a Pinboardra tűzhetjük. A megosztott képeket és dokumentumokat bárhonnan elérhetjük, minden beszélgetésbe újabb társakat hívhatunk be. Aki nincs megelégedve IM alkalmazásával, mindenképp próbálja ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.