Hirdetés

Még az androidosok is iPhone 6-ra válthatnak



|

Az iPhone 6 azokat is átcsábíthatja az Apple-höz, akik nagyobb kijelzőre vágynak.

Hirdetés

Az iPhone 6-tal kapcsolatos pletykák mennyiségi növekedése miatt szinte biztosnak mondhatjuk, hogy az Apple gyártópartnereinél már történik valami az új almás okostelefonnal kapcsolatban. Egyes beszámolók szerint a TSMC egy ideje már készít A8-as processzorokat, a Pegatron pedig gőzerővel készül a készülék gyártásának nagyon rövid időn belüli megindítására. 

Hirdetés

Míg a vadabb teóriákat sokszor nem is érdemes továbbgondolni és valóságalapot keresni hozzájuk, addig ami egyértelműnek tűnik, az a készülék mérete. A szakértők szerint az Apple kénytelen beadni a derekát a phablet kategória sikerének, egy ekkora igény mellett már ugyanis nem elégséges a jelenlegi iPhone-ok képernyőmérete. Emiatt teljesen logikus elképzelésnek tűnik, hogy a kudarcba fulladt iPhone 5C-t nyugdíjazzák, és az amúgy jól sikerült formajegyeit minőségibb köntösben, de nagyobb és több méretben vigyék tovább. 

 

 

Az iPhone 6 tepsifon mivolta az elemzők szerint rengeteg felhasználót késztet majd arra, hogy leváltsa a mostani okostelefonját. Az ISI Group például egyetért azokkal a feltevésekkel, amelyek szerint az Apple egy 4,7 és egy 5,5 hüvelykes iPhone készüléket dob majd a piacra, méghozzá teljesen áttervezett külsővel. A méret és a dizájn kombinációja figyelemreméltó emelkedést eredményez majd az új iPhone-t vásárlók számában. 

Az Apple jelenleg hozzávetőleg 260 millió felhasználóval rendelkezik, ezeknek az embereknek a fele pedig olyan valaki, aki korábban is iPhone-t vett. Az ilyen felhasználók frissítési rátája 2011-ben és 2012-ben 10 és 11 százalékon alakult, ami azt jelenti, hogy ennyien vettek új iPhone-t egy-egy negyedévben. Mivel az iPhone 5S és az iPhone 5C nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött remények döntő többségét, ezért a statisztikák szerint a frissítési ráta értéke 9 százalékra csökkent. 

Mivel az iPhone 6-tal jelentős változtatásoknak nézünk elébe, ezért az ISI Group szerint a frissítési arány 12-14 százalékosra emelkedhet az új készülék bemutatkozásakor. Mindez jócskán emelkedő eladásokat prognosztizál, és hozzáveszi azt a tényt is, hogy sokan azért váltottak Androidra iPhone helyett, mert egyszerűen nagyobb kijelzőre vágynak. Ezek az emberek a szakértők szerint nagy számban térhetnek vissza az Apple felhasználói táborába. 

 

 

A becslések szerint az iPhone-os táboron belül meglehetősen nagy igény van egy nagyobb kijelzőjű iPhone-ra, illetve sok androidos is szívesen visszatérne az iOS-hez, ha egy nagyobb képernyőt nyomkodhatna. Természetesen egy ilyen jellegű keresletnövekedés mellé részvényárfolyam-emelkedést is emlegetnek. 

Az elemzők által emlegetett igények kicsit sem meglepőek, ha kicsit belegondolunk az Apple és az iPhone történetébe. Miközben a felhasználók és a befektetők egyaránt elképesztő újdonságokat követelnek a cupertinói vállalattól, addig gyakorlatilag két éve, az iPhone 5 bemutatója óta nem volt lényegesebb frissítés az almás telefonon. Miközben az iPhone 5S elhozta a Touch ID-t és néhány plusz frissítést, külsőleg ugyanazt a dizájnt és 4 hüvelykes panelt örökölte, amit az iPhone 5 használt. Az iPhone 5C bukását lassan már fejtegetni sem érdemes, a legtöbben pedig egyenesen nevetségesnek tartják a műanyag modell mikroszkopikus tárhelyű, 8 gigabájtos változatának forgalomba bocsátását. 

 

Fotók: ciccaresedesign.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.