Hirdetés

Még jobban az iPad nyakára nőhet az Android



|

A PC-s eladások felét mindenesetre a tabletek teszik ki jövőre.

Hirdetés

A PC-s piac egy ideje hanyatlásnak indult, és bár egyes elemzők szerint a szektor nagyjából stabilizálódott mára; kétségtelen, hogy nagy változások előtt állunk. A Canalys szakértői szerint például 2014-re a kategóriában az eladott eszközök fele táblagép lesz. 

Hirdetés

Az 50 százalékos tabletrészesedés ezen belül úgy lesz bontható, hogy a táblák 30 százaléka iPad lesz, a 65 százaléka androidos modell, a maradék pedig a Microsoftnak jut. Az idén 40 százalékos megoszlás jövő évi emelkedése 2014-ben már 285 millió eladott táblát jelent. A darabszám 2017-re 396 millióra is emelkedhet. 

Az elemzők szerint az Apple piaci részesedésének csökkenése elkerülhetetlen, azonban az almás cégnek nincs oka aggódni: a prémium termékek tehetősebb vásárlókat vonzanak, így a vállalat magasan nyereséges marad. Emiatt annyira már az sem számít, hogy az iPad mini még mindig drágább a Nexus 7-nél és a Kindle Fire HDX-nél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.