Hirdetés

Még mindig az Apple a tabletpiac királya



|

Bár az iPadek eladásai emelkednek, a piaci részesedésük csökken.

Hirdetés

Az IDC kiadta a legutóbbi elemzését a tabletpiaccal kapcsolatban. A 2013-as negyedik negyedévet vizsgáló számokból kiderült, hogy az Apple továbbra is messze a legnagyobb részét zsebeli be a piacnak: az eladások nagyjából harmadát teszik ki az iPadek

Hirdetés

Mivel az olcsó androidos eszközök elárasztották a piacot, az Apple részesedése az elmúlt két évben folyamatosan csökkent. A márka nélküli kínai táblák jelentősen átalakították az arányokat, ennek ellenére az Apple annyira népszerű volt tavaly karácsony táján, hogy a harmadik negyedéves 29,7 százaléknyi részesedésüket feltornázták 33,8-ra. 

Míg 2012 végén 22,9 iPadet adtak el, addig 2013 végén 26 millió fogyott (arányokban ez mégis fordított értéket jelentett). Ez volt az eddigi legnagyobb rekordja az Apple-nek, az iparágban mégis átlagon aluli, csupán 13,5 százalékos növekedést produkáltak. Az IDC adatai a leszállított készülékeket vették alapul, így nem tudni, hogy vajon hányat vittek haza ténylegesen a vásárlók. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.