Hirdetés

Még népszerűbb lett Amerikában az Apple



|

Tovább nőtt Amerikában az Apple okostelefonok piaci részesedése.

Hirdetés

A comScore legutóbbi felmérései szerint továbbra is az Apple a legnépszerűbb mobilgyártó Amerikában, annak ellenére is, hogy az Android a legszélesebb körben elterjedt platform. A statisztikák három hónapot vizsgáltak, idén januárral bezárólag. A negyedév során az Apple 41,6 százalékos piaci részesedést mondhatott a magáénak, míg a Samsung 26,7 százalékot. 

Hirdetés

Az Apple piaci részesedése ugyan továbbra is növekedő trendet mutat, ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy a növekedés mértéke csökkenőben van. Szintén aggasztó lehet az almás cég számára az Android fölénye: a robotos rendszer a szektor 51,7 százalékát fedi le, míg az iOS-nek 41,6 százalék jut. 

Az elmúlt hónapokban a számadatok alapján egyedül az iOS tudott egyébként plusz teret nyerni: míg az almás rendszer plusz egy százalékot szerzett, addig az Android és a BlackBerry 0,5 százalékot veszítettek, a Microsoft pedig stagnált. 

A legkedveltebb mobilos appok listáját a közönség 77,6 százalékos elérésével a Facebook vezeti, míg 52,4 százalékkal második a Google Play, 49,7-tel pedig harmadik a YouTube. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.