Hirdetés

Még népszerűbb lett az iPhone



|

Az Android és a Windows Phone eközben nem jutottak előrébb Amerikában.

Hirdetés

Miközben az amerikai mobilpiac 70 százalékát teszik ki az okostelefonok, addig Amerikában a legnépszerűbb márka a fogyasztók körében továbbra is az Apple. A ComScore legutóbbi, májust érintő statisztikái szerint az Apple piaci részesedése egy hónap alatt 41,3-ról 41,9 százalékra emelkedett

Hirdetés

Apró előrelépéssel szintén erősített a Samsung, amely most 27,8 százalékon áll. Az LG, a Motorola és az HTC már nem voltak ilyen szerencsések, kisebb visszaesésekkel kellett számolniuk. Kicsi, de hasonló változások voltak megfigyelhetőek platformszinten is. 

Az iOS mobil operációs rendszer mindig is a második volt az Android mögött a nagyszámú robotos telefonok miatt, ennek ellenére már 41,9 százalékon áll, míg az Android 52,1 százalékon stagnál. Ezzel az iOS az egyetlen platform, amely növekedni tudott, ugyanis míg a Windows Phone stagnált, addig a BlackBerry és a Symbian részesedése csökkent. A statisztikák egyébként a valós felhasználói tábort nézik, így nem az új eladásokról adnak összképet. 

Remek kérdés, hogy vajon milyen számokkal kalkulálhat az Apple, ha megjelenik az iPhone 6 - az elemzők soha nem látott készülékváltási hullámot jósolnak, az androidos tábor 35 százaléka tér majd át állítólag az Apple-höz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.