Hirdetés

Megérkezett Apple iOS-re a Firefox



|

Sajnos a böngésző megszokott beépülőit nem sikerült működésre bírni.

Hirdetés

A Firefox lelkes felhasználóinak egy része évek óta hiányolja a böngésző Apple iOS rendszerű eszközökön futó változatát. A Mozillát eddig az Apple alkalmazásokkal kapcsolatos megkötései tartották vissza az iOS-es verzió elkészítésétől, amelyek miatt nem képesek a többi verzióban használt Gecko böngészőmotort átportolni a cupertinói cég hordozható eszközeire.

Hirdetés


A Mozilla végül beadta a derekát, így az iOS rendszerű Firefox az Apple Safariban is használt WebKit motort használja. Ennek végfelhasználói szempontból annyi jelentősége van, hogy az iPhone, iPad és iPod Touch eszközökre szánt verzióban nem telepíthetőek a böngésző megszokott bővítményei.


Ettől eltekintve az iOS-es Firefox az összes fontos és elvárható funkcióval rendelkezik, a privát böngészés mellett például a más eszközökön futó Firefoxokkal is képes adatokat (előzmények, könyvjelzők, jelszavak) szinkronizálni. Az alkalmazás természetesen az App Store-ból telepíthető.


(Forrás: Liliputing, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.