Hirdetés

Megjárta a világűrt egy iPhone



|

Apa és fia a légkör határáig küldött fel egy készüléket, ami videóra rögzített minden eseményt.

Hirdetés

Luke Geissbuhler és fia meteorológiai ballonhoz rögzítettek egy iPhone-t, majd útjára engedték a készüléket. Mintegy százezer láb magasságig emelkedett az alkalmatosság, amikor a ballon megadta magát, és szétdurrant. Geissbuhler mindeközben online kapcsolatot tartott fenn a telefonnal, amit egy beépített GPS segítségével nyomon tudott követni. A készülék minden bizonnyal ripityára tört volna kisebb krátert hagyva maga után, ha nem szereltek volna rá ejtőernyőt, ami tökéletesen működött, és kinyílt, amikor szükség volt rá. Végül a start helyszínétől harminc mérföldnyire találtak újra a készülékre.
Nyilvánvaló, hogy nincs különösebb tudományos jelentősége Geissbuhlerék kísérletének, de ahogy a TG Daily zsurnalisztája is rámutat, ennél talán akkor lehetne látványosabb performansszal előrukkolni, ha az óceánok mélyére, a Holdra, vagy egyenesen a Marsra juttatnánk el egy iPhone-t, majd hoznánk vissza épségben.

Homemade Spacecraft from Luke Geissbuhler on Vimeo.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.