Hirdetés

Mégsem lesz CarPlay a régi autókban



|

Technikai akadályokba ütközött a CarPlay rendszer meglévő autókba való beépítése.

Hirdetés

Miközben azt már tudjuk, hogy a Mercedes, a Volvo, a Ferrari és a Toyota jövőbeli autóiban egyaránt lesz olyan rendszer, amely támogatja az Apple CarPlay platformját, a nagy kérdés az volt, hogy mi van a meglévő modellekkel? A Mercedes korábban ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a kérdést, miként lehetne utólagosan is CarPlay-képessé tenni az autóit. 

Hirdetés

Mivel a Pioneer büszkén jelentette, hogy olyan megoldáson dolgozik, amelynek hála gyakorlatilag bármilyen korábbi autóba be lehetne építeni a CarPlayt, mindenki úgy gondolta, hogy az Apple elképzelése széles körben elérhető lesz. Sajnos azóta a Volvo és a Ferrari egyaránt megerősítették, hogy a korábbi modellek támogatása olyan technikai akadályokba ütközik, amelyekkel nem kívánnak küszködni. A jelenlegi Ferrarik tulajdonosai mindenesetre vigasztalódhatnak azzal, hogy kapnak majd valamiféle okostelefon-támogatást. 

Miközben a tech cégek közül a Pioneer nagy fogadalmakat tett, addig a többiek nem mutatnak különösebb lelkesedést: a Kenwood a MacRumors szerint például idén biztosan nem foglalkozik az Apple-lel. Mindebből úgy tűnik, hogy az Apple nem tervezett a külsős gyártókkal, így az utólagos beépítés és támogatás a legjobb esetben is időigényes és bonyolult kihívást jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.