Hirdetés

Mégsem tiltott Kínában az Apple



|

Kiderült, hogy a kormányszervek mégis használhatnak Apple termékeket.

Hirdetés

A napokban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy Kínában megtiltották a kormányszerveknek, hogy az Apple termékeit használják. A kínai kormány és a beszerzési központjuk azonban most cáfolták ezeket a jelentéseket. Az Apple valójában nem lett tiltólistára téve a korábban említett kémkedési félelmek miatt. 

Hirdetés

Eredetileg a Bloomberg számolt be róla, hogy Apple MacBook és iPad eszközöket vettek le a kormány által jóváhagyott listáról, biztonsági aggodalmak miatt. A helyi beszerzésért felelős hivatal, a pénzügyminisztérium és az Apple ugyanakkor egyaránt azt mondja, a cupertinói cég valójában soha nem is akart rajta lenni azon a bizonyos listán. 

A botrányt kavaró lista igazából energiatakarékos termékek gyűjteménye volt, és csak egy a sok kínai beszerzési lista közül. Az Apple ezen soha nem volt rajta, a kormányzat pedig továbbra is bármikor vásárolhat Apple termékeket, mindettől függetlenül. 

Ezzel egyelőre úgy néz ki, hogy az Apple-lel már megbékéltek Kínában, hiába jött Amerikából. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.