Hirdetés

Minden adatunkat tudja majd az Apple Healthbook



|

A percenkénti légzésszámtól kezdve a tömegünkön át a vérnyomásunkig mindent tud majd a Healthbook.

Hirdetés

Az Apple a pletykák alapján úgy tűnik, hogy az iWatch mellett az iOS 8 Healthbook nevű alkalmazásával tör majd be a fitnesz és az egészség világába, ami egyre nagyobb divat a viselhető eszközök korában. A 9to5Mac szerint meglehetősen sokat tud majd az app, amelyik a Passbookra hasonlít teljes mértékben. 

Hirdetés

Bár stresszt és terhességet nem észlel a Healthbook, a kártyákkal képes lesz követni az olyan adatainkat, mint a vérvizsgálat eredményei, pulzus, hidratáltság, vérnyomás, tápanyagfelvétel, vércukorszint, alvás, percenkénti légzésszám, oxigénszint, tömeg. Ilyen komplexitású, összesített adatok mellett a Healthbook gyakorlatilag mindent a kezébe ad majd az orvosunknak, átfogó képet adva az egészségi állapotunkról bármelyik pillanatban. 

Az app természetesen a fitnesz világában is sok hasznot hozhat, hiszen követhetőek vele a változások az állapotunkban. Az sajnos egyáltalán nem tiszta, hogy az alkalmazás miként szerzi majd be az adatokat, elvégre azok között több olyan is van, ami nem megy túl könnyedén. Minden bizonnyal a gyűjtésben az M7-es társprocesszor, és harmadik féltől származó appok, eszközök is komoly szerepet kapnak. Jó eséllyel az iWatch is képes lesz néhány érdekes adat rögzítésére. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.