Hirdetés

Minden, amit az iPhone 6S-ről eddig tudni lehet



|

Megélénkültek a pletykák az Apple következő okostelefonjával kapcsolatban.

Hirdetés

2014-ben az Apple az eddigi legnagyobb frissítést hajtotta végre az okostelefonján: az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus egyaránt nagyobb lett attól, amit az almás vezetés és a rajongók valaha jósoltak volna korábban. 2015-ben nem várható túl nagy átalakítás, a hírek szerint az Apple ezúttal is inkább belső hardveres és szoftveres frissítéseket eszközölne az utódokon. A héten alaposan megélénkültek az iPhone 6S-t és az iPhone 6S Plust érintő pletykák, így összegyűjtöttünk mindent, amit ezekről tudni lehet. 

Hirdetés

 

12 megapixeles kamera és 4K-s videók

A 8 megapixeles kamera még az iPhone 4S-en, 2011-ben volt újdonság - azóta viszont mindegyik almás telefon 8 megapixeles szenzort kapott, apró módosításokkal. A Samsung, az HTC és a Sony eközben 16 és 20 megapixeles szenzorokkal dolgoznak, amelyek a gyakorlatban általában részletgazdagabb eredményt garantálnak. Idén végre az Apple is ugorhat ilyen téren, a hírek szerint ugyanis a hátlapi kamera már 12 megapixeles szenzort kap. Ennek hála már a 4K-s videofelvétel is lehetséges lesz, ami a 8 megapixelessel nem volt megoldható. 

 

Külsőleg nem változik majd sokat

 

Force Touch

A Force Touch funkció az Apple Watch mellett mutatkozott be: a lényeg az, hogy a készülék tudja, mikor érintjük meg éppen csak a kijelzőt, és mikor nyomjuk meg erősebben. Mivel a viselhető kütyünél ezt meg tudták valósítani, ezért egyre biztosabbnak tartják az elemzők is, hogy az új iPhone egyik legfőbb érdekessége lesz a Force Touch. Az előzőhöz hasonlóan nagyon valószínű, hogy igaz a pletyka, amit az eltérő, de egybehangzó történetek és források is megerősítenek. 

 

A9-es processzor és 2 GB RAM

Az aktuális A8-as lapka után szinte biztos, hogy a 2015-ös iPhone-ok az új Apple A9-es processzorral érkeznek. Egyelőre nagy titok övezi ezt, azonban szinte biztos, hogy a Samsung technológiai fejlettsége miatt a riválistól érkezik majd, és nem a TSMC-től. A 14nm-es A9 már FinFET-re vált, azt viszont még nem tudni, mekkora plusz teljesítményt ígér. 

 

Egyre nagyobbak

 

Keményebb alumínium ház

Az iPhone 6 Plust sokat kritizálták azért, mert bizonyos körülmények között elhajlott. A bendgate botrányt nem szeretné ismét megélni az Apple, ezért úgy néz ki, hogy a 6000-es sorozatú alumínium helyett ezúttal egy strapabíróbb, 7000-es szériájú ötvözetet használnak. Ha ez így lesz, akkor az Apple biztosan nem hirdeti majd a váltást, elvégre azzal az idei modellek "hibáját" ismerné el. A házzal kapcsolatban egyébként a rózsaszín-arany árnyalattal kapcsolatban is egyre több a pletyka. 

 

Az iOS 9 és a Beats

Egyértelmű, hogy az új iPhone-ok már az iOS 9-cel együtt érkeznek. A rendszer már a június 8-i WWDC-n bemutatkozhat, és az egyik legnagyobb dobása a megújult Beats zeneszolgáltatás lesz. Az almás cég egy ideje nyílt háborút folytat a Spotify megoldásával és társaival szemben, aminek keretében exkluzív megállapodásokat is köt. A korlátlan csomag ára úgy néz ki, 10 dollár lesz havonta. 

 

Mikor, mennyiért?

Nem sok meglepetés várható ezekben a kérdésekben. Az Apple egy ideje szigorúan tartja a menetrendet, ennek jegyében pedig már most tudni lehet, hogy az iPhone 6S és az iPhone 6S Plus szeptember 8-án mutatkozik be, és szeptember 18-án jelenik meg elsőként. Az árával kapcsolatban ugyanolyan értékekről beszélnek, persze egy kisebb emelés sem lehetetlen. 

 

Ti miket várnátok el az új iPhone-tól? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.