Hirdetés

Mindenki phabletet akar



|

Az utóbbi időszakban eladott okostelefonok harmada phablet volt.

Hirdetés

A Canalys statisztikái szerint az idei első negyedévben az okostelefonok piacán elképesztő mértékű növekedést mutat a phabletek kategóriája. A számok most azokat a véleményeket támasztották alá, amelyek miatt maga az Apple is aggódott, és amiért úgy döntött, hogy az iPhone 6 a fogyasztói igényeket kiszolgálva 4,7 és 5,5 hüvelykesre hízik. 

Hirdetés

Az idei első negyedévben eladott készülékek harmadának volt 5 hüvelykesnél nagyobb képernyője, ami a kategória számára 369 százalékos növekedést jelent. Világszinten a teljes piac 34 százalékát teszik ki, a legmagasabb, 43 százalékos arány Ázsiát jellemzi. 

A phableteket tekintve jelenleg abszolút a Samsung a domináns gyártó, az 5 hüvelyk feletti mezőnyben ugyanis 44 százalékos részesedéssel bír a dél-koreai cég. Az elemzők szerint a fogyasztók ma már nagyméretű kijelzőt követelnek meg egy prémium készüléktől, éppen emiatt az Apple sem marad már távol sokáig a tepsifonoktól. A 4,7 hüvelykes iPhone 6 a jelenlegi állás szerint az ősz elején érkezhet, az 5,5 hüvelykes valamivel később. 

 

Fotó: androidtapp.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.