Hirdetés

Mindenki zenét akar streamelni



|

A digitális albumeladások zuhannak, a streamelés hatalmas népszerűségnek örvend, talán az Apple-nek hála.

Hirdetés

A Nielsen SoundScan a zenei eladásokat vizsgálja, míg a Nielsen BDS azt méri, mennyien streamelik a zenéket (illetve milyen mértékben). A statisztikák szerint a fizikai és a digitális eladások 14,9 százalékkal csökkentek az idei év első felében, a digitális albumok pedig 11,6 százalékkal fogytak kevesebb számban. 

Hirdetés

Miközben a csökkenést az iTunes sem úszta meg, a streaming egyre kedveltebb. Az on-demand médiatartalmak streamelése 42 százalékkal, a zenék streamelése 50,1 százalékkal emelkedett az idei első hat hónapban. Az eladások egyedül a bakelitlemezek esetében nőttek, ott viszont 40,4 százalékkal. 

Az adatokban a nagy eltérést és a streamelésben a nagy ugrást mindenesetre azóta figyelhetjük meg, mióta az Apple megvette a Beats Music szolgáltatást. Ezzel egyébként külön egészítik ki a jövőben az iTunest és az iTunes Radiót, tehát a Beats Music önálló marad a felvásárlás ellenére is (ami egyébként összesen 3 milliárd dollárjába került az almás vállalatnak). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.