Hirdetés

Mini vízerőművet vett az Apple



|

Újabb megújuló energiaforrást állítanak az iCloud adatközpontjainak a szolgálatába.

Hirdetés

Az Apple felvásárolt egy vízenergia hasznosításával foglalkozó projektet a Prineville közelében lévő adatközpontjaitól nem messze. A mini vízerőmű segítségével az előzetes becslések szerint 3-5 megawattot tudnak előállítani, ami 2000 - 3500 otthont lenne képes energiával ellátni. Ez az Apple mércéjével miniatűr szám, ugyanakkor az öntözőcsatornát hasznosító projekt újabb lépés a környezetvédelem felé

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy a cupertinói vállalat mennyit fizetett, de a korábbi tulajdonos EBD Hydro állítólag 8,5 millió dollár állami pénzt kapott a projekt finanszírozására. Az Apple az oregoni és kaliforniai adatközpontjainál már használt szélenergiát, illetve övék Amerika legnagyobb magántulajdonban lévő farmja is, ahol napenergiát állítanak elő. Nevadában eközben nap- és geotermikus energiát hasznosíthatnak. 

Az Apple prineville-i központjának előkészítése állítólag már a kezdeti munkákat tekintve is 68 millió dollárba került, minden költséget egybevéve pedig milliárdokra is rúghat. Az üzlet minden bizonnyal így is virágzik, ugyanis az oregoni központ bővítése miatt további földeket akar vásárolni az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.