Hirdetés

Mit tudhat az iPad Pro?



|

Vajon hibrid notebook lesz vagy csak egy felfújt iPad extrákkal?

Hirdetés

Az Apple táblagépeivel kapcsolatban elég réginek számít az a pletyka, amely szerint egy óriási kiadást is tervez a cupertinói cég. Először még iPad maxi néven emlegették a tabletet, amely 12,9 hüvelykes képátmérőt kapna, és még azt mondják, a Samsung is megirigyelte. Később már arról beszéltek, hogy valójában egy hibrid notebookról van szó, ami átmenet az iPad és a MacBook Air között. 

Hirdetés

Azt mindeközben újra és újra megerősíti az Apple, hogy a hibrid tableteket értelmetlennek tartja, így nem akar a szétcsatolható ultrabookokkal versenyezni. Amennyiben az almás cég ezekhez a kijelentésekhez következetes marad, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a nagy iPad egy lecsatolható billentyűzetet kaphatna inkább, mint mondjuk a Surface. Ez már csak azért is valószínűnek tűnik, mert korábban arról is hallhattunk, hogy az Apple megirigyelte a Microsofttól a Surface billentyűzetét, és valami hasonlót akar magának. 

 

 

Mindezzel el is kanyarodhatunk az ötödik generációs iPadhez, amelyik az iPad Air nevet kapta. Az újdonság valóban légiesnek számít, de a legtöbben úgy gondolják, nem a dizájn miatt adták neki a sokat sejtető nevet. A háttérben valami olyan ok lehet, hogy egyszercsak lesz iPad Pro is. Ez a fentiek fényében valóban értelmet nyerne, főleg, mivel az Apple tepsifon mellett egy prémium iPadről is beszéltek már iparági források az elmúlt hónapokban.

Az iPad Pro ötlete még nagyobb létjogosultságot nyer, amennyiben visszaemlékszünk arra, mi hiányzik az iPad Airből. Először is bár ingyen iWork és iLife van, gyári billentyűzet még mindig nincs, tehát a Surface fő előnyét még nem gyűrték le. Szintén kimaradt a hatalmas újdonságnak számító Touch ID, és ráadásul arany színben sem elérhetőek az Apple új tabletjei. Könnyen lehet, hogy ez a két extra szándékosan maradt ki az októberi frissítések közül, és hamarosan a nagyméretű iPadben találkozunk velük, mint prémium elemekkel. 

 

 

Szintén fontos lépcső lehet az iPad Pro felé, hogy az Apple több RAM-ot és tárhelyet biztosítson. A memória mennyisége közvetlenül befolyásolja az appok működését (egyszerre több futhat, és váltáskor akár még frissíteni sem muszáj az adatokat), míg a tárhely méretére többek között még Steve Wozniak is panaszkodott, aki netkapcsolat nélkül szerette volna az összes Agymenők epizódot az iPadjére varázsolni (sajnos nem fért rá a legnagyobb modellre sem). Most, hogy az Apple már 64 bites processzorokkal dolgozik, az ilyen irányú bővítések is még több értelmet nyernek. 

Visszatérve az állítólagos 12,9 hüvelykes méretre, a hízókúra és a Samsung irigysége nem véletlen. Mivel az olcsó gyártók sikeresen ellepték a piacot, ezért az iPadnek és a Galaxy Tabeknek sokkal nehezebb dolga van, mint korábban. Ahhoz, hogy a két nagy gyártó újra megkülönböztesse magát a mezőnytől, szükség lehet egy új kategóriára, ami pedig a felfújt méretű tableteké lehet. 

Ha a prémium szó okán további extrákat szeretnénk gondolatban belepakolni az iPad Próba, akkor ne felejtsük el a 802.11ac-s Wi-Fit sem, illetve egy csúcsminőségű kamerát, mint amilyen mondjuk az iPhone 5S-ben van.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.