Hirdetés

Mitől jobb vagy mire jobb az új iPad? Vélemény



|

Vajon csupán még jobb fogyasztói eszköz, vagy egyenesen egy új táblagép korszak felé mutat az iPad?

Hirdetés

Valószínűleg sokan akarják majd a legújabb iPad-et, de pontosan milyen okból? Az iPad 2 is elég gyors volt ahhoz, hogy zökkenőmentesen kiszolgálja az általános táblagépes igényeket, mennyivel gyorsabb az új változat? Néhányan csalódtak, mert az új iPad kijelző nem hozza az iPhone 4Retina Display felbontását, de így is több mindenre lesz alkalmas az újgenerációs táblagép.

 

Hogy pontosan mennyivel tud majd többet, azt a MobilPort veséző cikkéből tudhatjuk meg, amiben arra is fény derül, hogy miben rosszabb az Apple legújabb üdvöskéje elődjénél. Részletesen beszámolt a MacWorld is az iPad bejelentéséről és képességeiről, de én egy kicsit egyből tovább is gondolnám – vagy inkább találgatnám a dolgot.

 

 

A lelkes beszámolókat olvasva felmerül bennem pár kérdés. Jobbnak kell-e lennie egyáltalán az új masinának ahhoz, hogy magához édesgesse az alma-fanok dollárjait? Nem feltétlenül, legalábbis rövid távon, hiszen egy jelentős réteg kőkemény rajongó, tehát akkor is megvenné az új almás terméket, ha az csak egy darab pite lenne. Jó, nem froclizni akarok, csak gondoljunk ugye az iPod-ra, ami messze nem a legjobb minőségű lejátszó volt a piacon, mégis a legsikeresebb.

 

Azonban az Apple szemmel láthatóan nem elégszik meg az eddigi rajongókkal, sőt az a benyomásom, hogy beszippantana mindenkit, aki csak arra jár. Az új táblába annyi erő szorult minden oldalról, hogy jócskán felkeltette még az olyan fenntartásokkal rajongó érdeklődését is, mint például én. A nagy felbontást ugyan egy negyedik X-et megélt szemmel talán kevésbé lehet kihasználni, de mindenképp előrelépés, jöhet a Full HD videolejátszás és elférnek a nem mobilos honlapok is (persze csak ha nincs rajtuk Flash, bocs), sőt, munkára termettebb kezelőfelületek csiszolhatók. A kreatív tevékenységek irányába mutat az új, most már szégyenkezésre okot egyáltalán nem adó kamera is, mely végre messzemenően méltó a készülék egyéb képességeihez. Még erősebb lett a gép lelke, ami a további tartalomfogyasztáshoz kevésbé lett volna szükséges, viszont számításigényesebb alkalmazások is futtathatók vele a gépen, készülhetnek a különféle irodai és kreatív szoftvercsomagok. Ha majd elég jól sikerült stílust lehet venni az új iPadhoz (merthogy az előzőhöz szánalmasat lehetett), akkor bizony kelleni fog egy vízálló burkolat is a nyálcsorgató designer hadak miatt, hiszen minek vegyenek digitalizálótáblát, ha van nagy felbontású iPadjuk?

 

Számomra tehát inkább a kitáruló új felhasználási területek miatt érdekes az erőművész öleb, kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle az élet munkásabb és kreatívabb oldalán. Ha ugyan ez még bárkit érdekel.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.