Hirdetés

Mobilos fizetésre használná a Touch ID-t az Apple



|

Tim Cook szerint az ujjlenyomat-olvasójuk többek között ezért vált valósággá.

Hirdetés

Az Apple pénzügyi adatainak hivatalos közzétételén kívül számos érdekesség hangzott még el a cupertinói vállalat legutóbb ülésén. Tim Cook többek között a mobilos fizetésről is beszélt: mint kiderült, ez volt az iPhone 5S-ben debütált Touch ID megalkotásának az egyik fő mozgatórugója. 

Hirdetés

Az almás cég okostelefonba épített ujjlenyomat-olvasója tehát nem titkoltan azért született meg, hogy többek között fizethessünk is a segítségével. Cook tervei szerint az emberek hamarosan így vásárolhatnak majd digitális tartalmakat az iPhone-jukról: ez pedig nem csak egyszerű és könnyű, de az ügyvezető meglátása szerint elegáns megoldás is. 

A Touch ID-val kapcsolatban ennek ellenére semmilyen bejelentés nem érkezett, és jelenleg nincsenek is különösebb - publikus - tervei az Apple-nek. Az elképzelésben mindazonáltal Cook szerint nagy lehetőséget látnak, tehát biztos, hogy valamilyen irányba fejlesztik majd. Korábbi pletykák szerint az Apple már elkezdett dolgozni egy új, mobilos fizetést célzó szolgáltatáson, amelynek keretében valódi dolgokért is fizethetnénk az ujjlenyomatunkkal, még tovább gyorsítva a mai modern életvitelünket. 

 

Fotó: AnandTech

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.