Hirdetés

Modbook Pro - az OS X-es tábla



|

Egy független gyártó Mac OS X rendszerrel próbálja meghódítani a táblagép-piacot.

Hirdetés

Az Apple és a Google a stratégiája alapján a mobil rendszerekre mobil operációs rendszer való, amely főként tartalomfogyasztásra van kihegyezve, hiszen hosszabb esszéket kevesen írnak a mobiljukon, mint ahogy videót sem azon vágnak az emberek, és például a grafikusok sem fognak Illustratorozni egy 7 hüvelykes apróságon. A Microsoft mindezt másként közelíti meg. A másik oldalról érkező szoftverfejlesztő cég Windows 8-a ugyanis egy ízig-vérig hibrid rendszer, amely egyaránt célozza a PC-ket és a táblagépeket, valamint tartalomgenerálásra (asztali szoftverek) és modern tartalomfogyasztásra (csempés appok) is alkalmas. Az idő majd eldönti, hogy ez a megközelítés mennyire lesz sikeres.

 



A Modbook Inc. azonban nem várta meg a piac visszajelzését, a Los Angeles-i cég ugyanis szintén egy hibrid táblát alkotott, csak esetében nem a Windows, hanem a Mac OS X szolgáltatja a szoftveres alapot. A hardver ennek megfelelően meglehetősen erős, hogy ki tudja szolgálni az asztali rendszert. A termék 2.5GHz-es kétmagos Intel Core i5 vagy 2.9GHz-es Intel Core i7 processzorral is rendelhető, illetve akár 16GB RAM-ot, legalább 64, legfeljebb 480GB-nyi SSD-t, 8X-os SuperDrive DVD írót is kérhetünk mellé.

További részletek a Macworld cikkében olvashatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.