Hirdetés

Moldiv, IFTTT, Blab - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Fotózás, produktivitás-növelés, videóchat - ezek a hét legérdekesebb iOS-es appjei.

Hirdetés

Továbbra is nagyon izgulunk amiatt, hogy milyen változásokat hoz az iPhone 6. Változásokra ugyanis szükség van, a verseny erősödött, de az iPhone 5S még így is képes volt földbe döngölni az Androidot. Ha a készülékekről nem is, az iOS 8-ról valószínűleg sokkal többet fogunk tudni a június 2. és 6. között megrendezendő WWDC-n, addig pedig nézzük, mit hoztak nekünk a külsős fejlesztők az elmúlt napokban. Az alkalmazások ára mellett mostantól jelöljük, ha IAP-ket, azaz alkalmazásbeli vásárlási lehetőségeket, extra pénz befizetésével feloldható szolgáltatásokat is kínál.

Hirdetés

Moldiv - Collage Photo Editor - Univerzális - ingyenes (+IAP)

A fotós alkalmazások népes táborába áll be a Moldiv, ami nem a fotók elkészítésénél, hanem azok rendszerezésénél válik hasznunkra. Segítségével látványos fotóalbumokat készíthetünk, amiket a utána természetesen megoszthatunk a legnépszerűbb közösségi oldalakon. Nem hagyományos fotóalbumokra kell gondolni, a sablonok inkább magazinszerűvé teszik az elkészült kollázsokat. Magukat a képeket a szokásos eszközökkel módosíthatjuk (effektek, szűrők, keretek stb.) Az ingyenes változattal is jól el lehet játszadoznii, de pár euróért további tartalmak oldhatóak fel.

Fantastical 2 for iPad - iPad - 8,99 euró

A Fantastical 2 már sokaknak ismerős lehet, a platform egyik legnépszerűbb naptáralkalmazásáról van szó. A most megjelent iPades verzióval egyszerűbben és gyorsabban kezelhetjük a beírt eseményeket, emlékeztetőket az átláthatóbb, gesztusokkal vezérelhető kezelőfelületen. Az ára talán egy nagyon picit magas (és mivel jelenleg leárazás van, ennél hamarosan még magasabb lesz), de aki nincs megelégedve az alap Apple-féle naptárral, a Fantastical 2-ben minden hiányzó funkciót megtalálhat.

IFTTT - Univerzális - ingyenes

Az IFTTT szintén nem új, a Fantastical 2-höz hasonlóan erről is az iPades verzió megjelenésének apropóján írunk, illetve azért, mert ez a valaha volt egyik leghasznosabb app, amivel az App Store-ban találkoztunk. Úgynevezett recepteket állíthatunk össze (vagy tölthetünk le másoktól), amik két feltételből állnak. Megadhatjuk például, hogy ha a Facebook profilképünk megváltozik, az app cserélje le ugyanarra a képre a Twitteres fiókunkhoz csatolt fotót is, vagy hogy automatikusan mentse a képeket a támogatott felhőtárhelyek valamelyikébe. A támogatott appek és tevékenységek száma folyamatosan bővül, tényleg nagyon hasznos, mindenkinek őszintén ajánljuk.

Scanbot - iPhone, iPod touch - 0,89 euró

Amikor egy dokumentumról, egy kinyomtatott fotóról okostelefonunkkal bármikor készíthetünk kiváló minőségű képeket, nem igazán értjük, miért vannak erre külön alkalmazások. A Scanbot viszont olyan extra funkciókat kínál, amikkel sokkal jobb minőségű scaneket kapunk. Az alkalmazás akár 200 dpi-s felbontással is képes megörökíteni a lefotózott dokumentumokat, sőt az elmosódást is korrigálja. Képes felismerni, hogy hol van az adott dokumentum széle, és csak azt menti, az asztalt és a körülötte lévő dolgokat nem. Az elmentett scaneket feltölthetjük felhőtárhelyünkre, elküldhetjük e-mailben, vagy újra kinyomtathatjuk.

Blab - iPhone, iPod touch - ingyenes

Itt az ideje egy új fogalmat megtanulni, méghozzá a Blab fogalmát. A Blabok rövid videóüzenetek, amiket átküldve barátainknak walkie-talkie-szerűen kommunikálhatunk. Ez például azért jó, mert a fogadó felek nincsenek azonnali válaszra kötelezve. Az üzeneteket bárkinek elküldhetjük függetlenül attól, hogy telepítve van-e neki az alkalmazás, de válaszolni értelemszerűen csak az app használatával tud. Meglátjuk, mekkora sikere lesz. A tinik biztos zabálni fogják. Egy darabig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.