Hirdetés

Műemlék lehet Steve Jobs fiatalkori otthonából



|

A kérdéses ház garázsában készült az első ötven Apple 1.

Hirdetés

A dolgok jelenlegi állása szerint a Szabadság-szobor méretű Steve Jobs közösségi finanszírozásból szinte biztosan nem fog elkészülni, azonban nem csak a fanatikus rajongóknak jutott eszébe tisztelegni az Apple társalapítója előtt. A CNN beszámolója alapján Los Altos történelmi bizottsága játszik az ötlettel, hogy műemlékké nyilvánítja az elhunyt informatikai ikon gyermekkori otthonát.

Hirdetés


Steve Jobs a kérdéses épületben a 60-70-es években lakott, Steve Wozniak közreműködésével ennek a garázsában készült el az első 50 darab Apple 1 számítógép; ezek közül az egyiket nemrég 231 ezer dollárért sikerült eladni egy aukción. Az áramkörök darabját Jobs és Wozniak eredetileg 500 dolláros értékesítették Paul Terrell „Byte Shop” üzletének, kilenc hónappal később pedig hivatalosan is megalapították a cupertinói székhelyű Apple-t.


A héttagú bizottság érvelése szerint „Steve Jobs olyan zseniként tartható számon, aki a technológiát és kreativitást vegyítve feltalált és sikerre vitt egy hat iparágat (személyi számítógép, animációs film, zene, telefon, táblagép, digitális terjesztés) drámaian megváltoztató terméket”.


Az illetékesek állítása alapján Jobs munkássága az elkövetkező generációk életére is nagy hatással lesz, így indokolt a műemlékvédelem.


(A kép forrása: waymarking.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.