Hirdetés

Műholddal kémkednek az iPhone 6 után



|

A Google a Skybox-nak hála 2018-ra azt is tudja, hová megyünk az autónkkal.

Hirdetés

A The Wall Street Journal a Google-lel kapcsolatban az egyik olyan felvásárlással foglalkozott, amely rövidesen komoly változásokat eredményezhet a térképek, a kémkedés és a magánszféra témaköreiben egyaránt. A Skybox Imaging ugyanis egy olyan hírszerző-vállalat, amely 2018-ra mindent műholddal figyel majd, valós időben. 

Hirdetés

2018-ra 24 műholddal figyelik a Földet, méghozzá olyan felbontásban, aminek hála valós időben rögzíthetnek videót az autópályán közlekedő autókról, naponta többször is. Ezt a lehetőséget állítólag a Google Mapsben hasznosítaná a webóriás, ugyanakkor kétségkívül óriási versenyelőnyt biztosít a számukra a hírszerzés területén is. 

Ami azt illeti, a Skybox a saját bevallása szerint már figyeli a Foxconn gyárait, és a parkolókban álló teherautók száma alapján képes pontosan megbecsülni a következő iPhone megjelenési dátumát. Remélhetően a Google nem erre használja majd a műholdhálózatot, hanem valóban a térképei frissen tartásához. A Skybox jelenleg azt tervezi, hogy az adatokat külsős cégeknek is a rendelkezésére bocsátja a szükséges díjak ellenében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.