Hirdetés

Na most akkor milyen iPad3 lesz és mikor?



|

A rajongók már konszenzusra jutottak, persze a valóság még csúnyán átírhatja az álmokat.

Hirdetés

Nem kevés találgatás látott már napvilágot az Apple világelső táblagépének következő verzióját illetően. A rajongók a legvadabb elképzelésekben ringatják magukat, melyek sokszor ellentmondóak is, de azért lehet egy átlagot vonni. Szóval a legelterjedtebb nézetek szerint az iPad 3 lesz valamilyen és megjelenik valamikor.

 

Képernyő

 

Hát itt van egy kis vita. A legtöbb Apple-őrszem úgy véli, hogy a kiváló képminőséghez éppen megfelelő lenne a 9,7 hüvelykes panel QXGA (2048×1536) képpontszámmal, ami 270 ppi (pixel per inch) felbontásnak felel meg – a színes, csúcsminőségű papírra nyomott magazinok sem szoktak 300 dpi fölé menni. Nyilván a „Retina” név átragad innentől az iPhone vonalról az iPad-ra is. A szakértőibb szemmel vizslatók úgy vélik, hogy a jobb fényesség kedvéért két LED oszlopot kell, hogy tartalmazzon az új iPad. Akárhogy is alakul végül, szinte biztosak lehetünk abban, hogy az új iPad – lévén gyakorlatilag maga is jobbára egy képernyő – a képminőség következő szintre emelésével erősíthetné legkönnyebben vezető pozícióját a táblagép piacon.

 

 

 

Processzor

 

Azért nem mellékes a teljesítmény sem, hiszen a konkurens gyártók erőteljes processzor bajnokokkal turbózzák androidos rendszereiket, gondoljunk csak az Asus Transformer Prime-ra. De ez még csak az kényszer egyik oldala, emellett ott van a nagyobb képernyőfelbontás hozta kényszer is: a QXVGA képernyő többszörös feldolgozási teljesítményt követel majd meg az igényes grafikai megjelenítéshez. Megfigyelők arra fogadnának, hogy A6 névre hallgat majd az új chip, de még abban sincs konszenzus, hogy egy felturbózott két magos, vagy egy új négy magos központi egység lesz-e az új iPad-ban.

 

 

Akkumulátor

 

Nem mellékes, hogy meddig bírja szufléval a rendszer. Rajongói kalkulációk szerint egy 14 000 mAh-s telep pont elegendő lenne ahhoz, hogy igen nagyvonalúan megduplázza az iPad 2 üzemidejét. Csakhogy az új modellben a nagyobb felbontású képernyő, a dupla LED háttérvilágítás és az erőteljesebb központi egység mind energiaigényes vonások, így erőteljesen megkérdőjelezhető minden ilyen optimista kalkuláció. Az a biztos, hogy rövidebb nem lehet az iPad 3 üzemideje, mint az iPad 2-é.

 

 

Kamera

 

Na itt van hova fejlődni, a jelenlegi iPad kamerája leginkább a jelképes (többek szerint szánalmas) kategóriába sorolható. Legkézenfekvőbb azt feltételezni, hogy az iPhone-ban már debütált 8 megapixeles autofókuszos kamera kerül bele az új rendszerbe, de vannak egészen vad találgatások is. Vannak akik azt gondolják, hogy lesz egy alap 5 megapixeles egység, amit tovább lehet majd fejleszteni 8 megapixelessé (mi nagyon csodálkoznánk, ha ez így lenne.) Megint mások 5 megapixeles előlapi és 8 megapixeles hátoldali egységekre számítanak. Az teljesen általános elvárás, hogy az iPad 3 készítsen Full HD videofelvételeket.

 

 

Design

 

A technológiai várakozások – dupla led sor, nagyobb akkumulátor – miatt egyesek vastagabb kialakítást prognosztizálnak, mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy az Apple esetében a dolgok mindig csak vékonyabbak és elegánsabbak lettek. A Kindle Fire sikere miatt szárnyra kapott a találgatás egy iPad mini vagy iPad Lite táblagépről, kisebb, mintegy 8 hüvelykes képernyővel. Persze ez kevéssé valószínű, egyrészt mert nem hallottunk még alsó árkategóriás Apple termékről, másrészt a gyártó filozófiája, hogy táblagépe fogyasztásra és tartalom előállításra is alkalmas legyen – utóbbiban egy kisebb eszköz biztosan gyengébb.

 

 

 

Megjelenés időpontja és ár

 

A megjelenés dátumáról nemigen lehet sokat vitázni, szükségszerűen mindenki márciusra vagy áprilisra várja. Az ár tekintetében is az Apple eddigi gyakorlata alakította ki a várakozásokat, vagyis ugyanarra az árra számítanak, mint az iPad 2 esetében. Nagyobb kérdés, hogy mi lesz a töretlen népszerűségű iPad 2-vel? Annyi bizonyos, hogy az iPad 2 gyártási volumenét visszavágta a gyártó és még az is meglehet, hogy olcsóbb termékvonalra tereli a jelenleg igen sikeres modellt, árban az iPad 3 alá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.