Hirdetés

Nagyszabású kartellezést folytat az Apple és a Google



|

Elképesztő mennyiségű cég írta alá az átigazolás-ellenes megállapodásokat.

Hirdetés

Egy ideje már tudni, hogy az Apple, a Google, illetve több nagy tech vállalat is megegyezett titokban arról, hogy tilos a többiek alkalmazottjait átcsábítani, átigazolni. A Pando Daily birtokába került bírósági dokumentumok alapján azonban a titkos megállapodások ettől jóval messzebbre nyúltak, és rengeteg céget érintenek

Hirdetés

A dokumentumok szerint több mint egy tucat óriáscég és több mint 1 millió dolgozó érintett a témában. A titkos kartellmegállapodásokat Steve Jobs és Erich Schmidt indították, majd az Apple és a Google után rövid időn belül a képbe került a Dell, az IBM, az eBay, a Microsoft, a Comcast, a Clear Channel, a Dreamworks és a WPP is. A további vizsgálatok szerint az ügyben az Adobe, az Intel, a Lucasfilm, a Pixar, az NVIDIA és a Virgin Media is nyakig benne van. 

Az utóbbiak közül állítólag nem mindenki írt alá közvetlenül megállapodást, egyeseket csak úgynevezett "érzékeny" listára tettek. Jelenleg úgy tudni, az Apple és a Google először 2005-ben írtak alá effajta megállapodást

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.