Hirdetés

Napoztassuk kütyüinket!



|

Szikrázó napsütésben érdemes napelemes eszközeinket is kitenni napozni, hiszen egy kis sütkérezéssel pénzt spórolhatnak nekünk, ráadásul még életmentők is lehetnek. Ha még nem rendelkeznél ilyen eszközzel, íme néhány hasznos kiegészítő.

Hirdetés

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 és K760

Vezeték nélküli billentyűzeteknél az elemek megfelelő utánpótlása mindig könnyen megoldandó probléma. De mi lenne akkor, ha e semmiséggel nem kellene többet törődnünk? A Logitech két napelemes klaviatúrája ezt a kényelmet nyújtja, így az elemcserével többet nem kell foglalkoznunk, s ezzel pénzt is spórolhatunk.

 


Megtérülést mégsem mondanánk, mivel a K750 és a K760 nem olcsó, 25 ezer forintért juthatunk hozzájuk. Előbbi a PC-seknek lehet hű társa, míg a K760 Mac OS X, illetve Bluetoothon keresztül iOS (iPhone, iPad) eszközeiket tudja kiszolgálni.

Husqvarna Automower Solar Hybrid

Összeállításunk legdrágább eleme a Husqvarna fénnyel táplálkozó robotfűnyírója, amit azon nagy kerttel rendelkezőknek ajánlható első sorban, akik utálnak füvet nyírni. A nyári hűségben az Automower ugyanis nem panaszkodik, csak automatikusan teszi a dolgát, rendben tartva gyepünket.

 



A gép egyébként 2200 négyzetméterre van hitelesítve, így nagyobb pázsit mellett érdemes néha költöztetni. LCD kijelzőjén egyébként PIN-kód-védelem, időzár és lopásvédelem is beállítható, sőt az Automower SMS-ben is tud riasztani, ha elromlana.

SolarKindle

Hazánkban is egyre több embernél látható Kindle e-book olvasó, amely bizonyára a nyaralások során is gyakori útitárs. A Solarmio tokjával megoldhatjuk, hogy az e-readerünk soha ne fogyjon ki szuflából.

 



A Magyarországra is rendelhető tartozék rásimul a Kindle 4 és Touch eszközökre, 1500 mAh akkumulátora pedig hosszú távon is megőrzi az éltető energiát. Extra ezen felül a tokba beépített apró 800 luxos lámpa, amivel sötétben is olvashatunk plusz lámpa bevonása nélkül.

A-Solar City Bag AB311

Az A-Solar számos napelemes kiegészítőt kínál az univerzális és iPhone-töltőktől kezdve egészen a speciális táskákig. Mi most az utóbbi kategória kínálatából szemezgettük, ahol mindegyik táska újrahasznosított PET anyagból készült, tartalmaz egy napelemet, illetve számos csatlakozási lehetőség adott.


A City hátizsák 2,7 wattos napelemmel és 2200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik - utóbbi akár 700 mAh-ra is bővíthető – és egy notebook, illetve iPad remekül elfér a gyomrában.

Energizer SP2000

Az univerzális töltők tekintetében meglehetősen széles a felhozatal, amelyből csak két terméket emelnék ki.



Egyikük a 2000 mAh kapacitással felvértezett SP2000, ami nemcsak a nap energiájával, hanem hálózatról is tölthető, USB-kimenetéről pedig a mellékelt plusz csatlakozókkal számos eszköz táplálkozhat. Az SP2000 teljes töltöttség esetén összehajtható, így bárhova könnyen magunkkal vihetjük.

Arctic Cooling C1 Mobile
 
A mindössze 0,11 kilogrammos készülék az Arctic Cooling első komoly napelemes univerzális töltője, ami főként 4500 forintos ára miatt került be összeállításba. A kedvező összeg érdekében nem kell kompromisszumokat kötnünk, mivel számos eszközt tud táplálni, USB-n keresztül is tölthető.

 



Igaz 1200 mAh teljesítménye nem túl veretes, de pont elég ahhoz, hogy MP3-lejátszónkat, navigációs eszközünket, okostelefonunkat egy ideig éltető energiával tápláljuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.