Hirdetés

Nem az Apple a hibás a pucér képek kikerüléséért.



|

A vizsgálat során arra jutottak, hogy nem a rendszerek feltörése okozta a szivárgást.

Hirdetés

Az egész internetet bejárta az a több száz titkolt kép, amely a napokban látott napvilágot. A híres színész- és énekesnőket ábrázoló kompromittáló képek azóta a legtöbb oldalról már eltűntek, de az internet nagyobb annál, mint hogy gyökeresen ki lehessen irtani az ilyen forrásokat.

Hirdetés

Mivel a képek az iCloudon keresztül jutottak illetéktelenek kezébe, az Apple azonnal vizsgálatot is indított az ügyben, hogy fényt derítsenek az esetleges biztonsági résekre. A két napig tartó kutatás eredményeként egy közleményt adtak ki, amelyben az áll, hogy : "az összpontosított támadás felhasználónevekre, jelszavakra és biztonsági kérdésekre irányult, és bár számos felhasználói fiók esett a támadások áldozatául, a hackereknek egyetlen rendszert sem sikerült feltörniük."

Ez persze nem azt jelenti, hogy a képek nem az iCloudról származnának, annyi azonban bizonyos, hogy sem ezt, sem a Find my iPhone-t nem sikerült feltörni.Az Apple természetesen továbbra is együttműködik a hatóságokkal, hogy mihamarabb kézre kerítsék a felelősöket. Addig is azt javasolják, hogy használjuk komplex jelszavakat, valamint kapcsoljuk be a két-lépcsős megerősítést, hiszen ezzel kivédhetőek az ilyen támadások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.