Hirdetés

Nem biztonságos az iOS 7-ben levelezni



|

Egy biztonsági hiba miatt az e-mailek mellékletei nincsenek titkosítva.

Hirdetés

Bár az Apple titkosítva kezeli az iOS 7 operációs rendszerében az e-mailek mellékleteit, Andreas Kurtz biztonsági szakértő arra lett figyelmes, hogy az iOS 7.0.4 óta ez a biztonsági extra hiányzik a mobil rendszerből

Hirdetés

Kurtz a hibát egy iOS 7-et és 7.1.1-et futtató iPhone 4 fájlrendszerének a vizsgálatakor fedezte fel, az e-mailes mappa ugyanis titkosítatlanul tárolta a mellékleteket. Az eredményeket a szakértő iOS 7.0.4 alatt, egy iPhone 5S-en és egy iPad 2-n is reprodukálta. 

Természetesen Andreas Kurtz az eredményeit jelezte is az Apple-nek, amely elismerte a felfedezett hiba jelenlétét. Ennek ellenére nem ígértek konkrétan semmit a rés foltozásával kapcsolatban. Az Apple legutóbb egy komoly, SSL-kapcsolódáshoz kötött rést volt kénytelen javítani, ami miatt iOS és OS X alól is elfoghatták az adatainkat SSL/TLS protokollok alatt. 

Minden bizonnyal a hibajavítás nem telik majd sok időbe, elvégre a probléma a legérzékenyebben az üzleti és kormányzati felhasználókat érinti. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.