Hirdetés

Nem kell elájulni a 64 bites iPhone-tól



|

Praktikus körülmények közt csak sajtós nagyotmondás az új architektúra.

Hirdetés

Az Apple tegnap esti iPhone-os sajtóeseményén elhangzott információk valószínűleg kevesek számára jelentettek újdonságot, ugyanis a titkait korábban meglehetősen jól őrző vállalat termékeiről már hetekkel-hónapokkal ezelőtt kiderült szinte minden. Az egyetlen kivételt az iPhone 5S processzora jelentette, az A7 chip az első tömeggyártású mobilba került 64 bites CPU.

Hirdetés


Sajtótájékoztatóján az Apple némi megtévesztő kommunikációval alaposan megpróbálta felnagyítani a központi egység jelentőségét, valójában telefonban nincs különösebb értelme a 64 bites architektúra használatának. Általánosságban elmondható, hogy a 64 bites alkalmazások csak rendkívül számításigényes feladatok esetén gyorsabbak és hatékonyabbak a megszokott 32 biteseknél, ilyeneket pedig egy mobillal senki sem kíván végeztetni.


Az egyszerű felhasználók szempontjából a 64 bites processzorok fő előnye, hogy 4 GB-nál több – konkrétan 16 exabájt – fizikai memóriát képesek megcímezni, ám az Apple friss mobiljában továbbra is 1 GB RAM található. Önmagában a 64 bites architektúrára való átállással semmi probléma sincs, ám hétköznapi használat esetén az új modell teljesítményre nem emiatt fog túltenni az iPhone 5-ön.


Végül megemlítendő, hogy kompatibilitási okból az App Store kínálatának java még jó ideig 32 bites lesz, ezek az alkalmazások semmilyen szín alatt nem tudják majd kihasználni a 64 bites architektúra által elméletben nyújtható előnyöket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.