Hirdetés

Nem lehet iPhone a német politikusoknál



|

A magas rangú vezetők kizárólag államilag jóváhagyott készülékkel telefonálhatnak.

Hirdetés

Bizonyára kevesek figyelmét kerülte el a néhány héttel ezelőtti botrány, miszerint az Egyesült Államok 2002-től kezdve pontosan nem tisztázott ideig lehallgatta az egyik legbefolyásosabb európai politikusként számon tartott Angela Merkel mobiltelefonját, amitől a kancellár asszonynak sejthetően jól felment a vérnyomása.

Hirdetés


A jelen pillanatban a következő négy év terveit szövögető Kereszténydemokrata Unió és Németország Szociáldemokrata Pártja a megfigyelési botrány után most arra jutottak, hogy a következő kormányalakítás után a miniszterek és egyéb magas rangú köztisztviselők kizárólag a Szövetségi Információbiztonsági Hivatal által jóváhagyott készülékekkel, továbbá a szerv által kifejlesztett titkosítást használó csatornán keresztül telefonálhatnak.


Mindez kellemetlen az Apple iPhone-t preferáló politikusok számára, ugyanis a hírek szerint az almás készülékre nem érhető el a hivatalosan is megbízhatónak tartott titkosító szoftver, ráadásul a jelek szerint nem is tervezik az iOS-re való átírását. Egyelőre nem tudni, hogy androidos vagy Blackberry készülékeket kapnak-e a politikusok, de a lehető legnagyobb biztonság elérése érdekében a házon belüli Android-disztribúciót futtató mobilok osztogatása tűnik a legbiztosabb megoldásnak.


(Forrás: The Local, iPhone Hacks | Fotó: Times / Wikipedia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.