Hirdetés

Nem olyan jó a retinás iPad mini kijelzője



|

A tesztek szerint kevesebb színt tud megjeleníteni mint az iPad Air.

Hirdetés

Az Anandtech mérései alapján az új iPad mini nem csak a méretet tekintve marad alul a nagyobbik testvérével, az iPad Airrel szemben. A tesztek alapján hiába kapott Retina kijelzőt a kisebbik Apple tablet, a nagyobb felbontás ellenére a panel más szempontból tulajdonképpen nem változott 2012-höz képest. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az sRGB skála összes színét továbbra sem tudja megjeleníteni

Hirdetés

Ez nemcsak azért illúzióromboló, mert az iPad Air képes a feladatra, hanem azért is, mert az olcsóbb riválisok, a Nexus 7 és a Kindle Fire HDX 8.9 ugyancsak meg tudják jeleníteni az összes színt. Az elképzelések alapján az új iPad mini panelje azért "rosszabb", mert ezzel is igyekszik megkülönböztetni egymástól az Apple a két tabletjét - a fotósokat, valamint a színhűséget kiemelten fontosnak tartó felhasználókat inkább az Air felé terelnék. 

Aggódni persze nem kell, a retinás iPad mini kijelzője gyönyörű, a képe tűéles. Már csak abban kell reménykedni, hogy ne Sharp panellel szerelt darabot kapjunk a boltban, az ugyanis hajlamos a beégésre. Ha viszont a legjobb Apple tabletre vágyunk, az Anandtech szerint az Air lesz a jobb választás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.