Hirdetés

Nem törli az iCloud a Safari előzményeit



|

Csak elrejti azokat, így a megfelelő eszközökkel visszaállíthatóak az információk.

Hirdetés

A modern böngészők szinte mindegyikében található beépített szinkronizációs szolgáltatás. Ezek felettébb hasznosak, például az okoseszközök és számítógépek operációs rendszerének újratelepítése után a felhasználók gyorsan visszaállíthatják velük az előzményekhez, a könyvjelzőkhöz, vagy a mentett jelszavakhoz hasonló információkat. Fontos előny még, hogy több eszköz használata esetén szinkronban tarthatóak a böngészők közt az adatok; az egyik böngészőben mentett adat bármiféle manuális beavatkozás nélkül megjelenik a másik böngészőben is.


Hirdetés


A szinkronizációs szolgáltatás használata önmagában és elméletileg nem jelent fenyegetést a magánszférára, hiszen a valamilyen okból törölt információk a felhőből és az eszközökről is eltűnnek. Kivéve, ha iCloud segítségével szinkronizált Safari böngészőről van szó, ugyanis a többek közt jelszótörő programokat és törvényszéki bizonyítékgyűjtő szoftvereket készítő Elcomsoft szerint az Apple szolgáltatása akár egy éven túl is megőrizheti a "törölt" böngészési előzményeket a szerveroldalon. A törlés után a felhasználók nem látják többé az eszközeiken az információkat, de ettől rejtett állapotban még ott vannak a szervereken, a megfelelő eszközökkel pedig letölthetőek.



Az Apple hírünk írásáig nem kommentálta az iCloud szokatlannak titulálható viselkedését, így nem világos, hogy ez bug vagy feature. Az Elcomsoft ma hozta nyilvánosságra a felfedezését, az elmúlt órákban pedig az Apple látszólag elkezdte törölgetni, vagy legalábbis kívülről elérhetetlenné tenni a két hétnél régebbi, elrejtett böngészési előzményeket.


(Forrás: Tom's Hardware, Elcomsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.